Да не арестуват още днес Киро Петков!? Делян Добрев: Имам информация от МВР! Ще лежи!

7 Dni Bulgaria14.12.2022
payimage-563321

Съпредседателят на ПП получи много тежки обвинения, от които стана ясно, че Кирил Петков е ощетил тежко финансово страната заради енергийната си политика. В парламента скандала взе връх, а залата стана изключително шумна по време на дебата за избиране на проектокабинета на проф. Николай Габровски.

Много думи бяха изречени в днешния дебат. Искам да добавя три обективни причини защо ние няма да подкрепим правителството на г-н Габровски. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПП Кирил Петков.

„С уважение към него, като професор в медицината, за съжаление не мога да кажа същото за част от министрите му. Има министри в това правителство като Николай Павлов, който вярвам, че е ощетил държавата с над 1 млн. лева дневно, като се отказва от евтиния газ“, каза Петков.

„Повече ме притеснява, че прокуратурата покри този случай. Тук въпросът е кой е препоръчал г-н Павлов да бъде министър в това правителство. Има ли и други министри, които са препоръчани от същите хора“, добави той.

„Понеже г-н Борисов има своето минало, тайни и зависимости, част от документите, които главният прокурор има за г-н Борисов, го прави зависим от колебаещото вътрешно убеждение на г-н Гешев. Докато Борисов оглавява ГЕРБ няма как нито партията, нито правителството излъчено от нея, няма как да остане независимо от същите тези, които заедно с нрго са източвали държавата. Корупционните тайни правят това правителство заложник на старите грехове и това е втората причина да него подкрепим“, обясни съпредседателят на ПП.

Третата причина по думите му е в България да има нова практика – политиците да си спазват обещанията.

„Преди изборите обещахме да не подкрепим правителство на ГЕРБ и сега изпълняваме обещанията си. Уверявам ви, че и следващите пъти този принцип ще бъде спазен“, завърши той и слезе от трибуната“, заяви той.

След него на трибуната се качи Мустафа Карадайъ:

Вие ли говорите за лъжи? Г-н Кирил Петков конституционният съд взе решение, че вие сте излъгал държавата, за да сте във властта. Вие сте излъгали в декларацията си, за да станете министър“, каза той.

След него за втора реплика се качи и Делян Добрев:

Вие направихте самопризнание – от ваше лично име ли или и от това на г-н Василев. Ако Павлов е виновен за 1 млн. дневно, то вие сте виновни за същото. Моят съвет е да запазите самопризнанията за друго място“, поде той.

„Аз вчера получих от МВР писмо за проверка, след приключването й резултатите са дадени на софийска градска прокуратура. За вашите твърдения сме пуснали писмо в ГДБОП и в ДАНС. Рашков ги беше прибрал преди в едно чекмедже, но като дойде новият министър преписките се задвижиха. Не атакувайте Николай Павлов, защото той е свидетел по делото срещу вас“, каза той.

„Ако Павлов стане министър, вие ще лежите“, завърши Добрев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ