Разтресе държавата! Акад. Денков се скъса да хвали Асен Василев и заяви: ,,Възраждане“ са проблем!

акад. николай денков

И Нобелов лауреат да предложим, и оригиналния Меси, очевидно, че няма да могат да бъдат избрани. Така посоченият от Кирил Петков и Асен Василев за премиер на „Промяната“ акад. Николай Денков коментира от ефира на Нова телевизия ситуацията около сформирането на кабинет.

Това, което може да ни обедини, са ясни социални цели“, каза Денков и посочи част от тях Шенген и еврозоната.

„Идеята на една парламентарна република е, че вие имате правителство, излъчено от Народното събрание. С този план-график ние казваме, че ако искате да работим, това е планът за 2023 г.“, отново обясни той екстравагантната идея държавата да се управлява с програмна декларация.

Денков отново потвърди, че с ГЕРБ от ПП няма да влизат в коалиция, нито пък техен човек може да намери място в кабинета като министър. Това означавало, че трябвало да влязат в коалиция с тях, а от „Промяната“ не искали да правят подобен ход.

„До момента „Демократична България“ подкрепя този подход стабилно“, похвали се номинираният премиер.

Министри от БСП би могло да има, каза още Денков.

Той нападна „Възраждане“, като ги нарече проблем, защото, по думите му, те имали друга ценностна система.

Николай Денков се скъса да хвали Асен Василев, че бил много добър финансов министър и било в реда на нещата той да намери място в ръководен от него кабинет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ