Изненада за всички! Кирил Петков и Мустафа Карадайъ стиснаха ръце край паметник

карадайъ петков

По Коледа става чудеса дори и в политиката. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков изнедващо се засякоха в кирковското село Могиляне и дори си стиснаха ръцете. Двамата редовно разменят остри реплики в парламента, но този път се държаха учудващо вежливо един към друг, предава Марица.

Традиционно на 26 декември в Могиляне се организира възпоменателен митинг в памет на жертвите на т. нар. възродителен процес.

Митингът, организиран от ДПС, беше току-що приключил, когато край чешмата-паметник, носеща името на най-малката жертва на тоталитарния режим 17-месечната Тюркян, се появи Кирил Петков с номинирания за премиер от ПП Николай Денков група симпатизанти. Групата беше имала среща със симпатизанти в Кърджали.

„Добре дошъл, Много сте закъснели. Закъснели сте с 38 години, ама пак е хубаво. Демокрацията се учи на тези площади“, заяви Мустафа Карадайъ.

„Паметта на това малко момиче трябва да покаже, че никога повече такива неща в България не трябва да се случват и единствения начин да го гарантираме всички е като има ред, законност и демокрация“, отговори Кирил Петков. Той и представителите на ПП се поклониха и поднесоха цветя пред гроба и чешмата в памет на малката Тюркя. „Идеята е да покажем уважение пред този символ на случвалите се безобразия през предишния режим. Никой няма монопол пред миналото, бъдещето или коя да е етническа група“, заяви Петков.

Той обобщи, че нищо не може да се случи с разделение и всички трябва да работим заедно.

Кирил Петков прогнозира и разрастването на „Продължаваме Промяната“ в региона.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ