Депутатите вият от ужас! Парламентът удари историческо дъно, такова чудо не е било

payimage-563473

Доверието в парламента бележи историческо дъно след календарна година, в която действаха две народни събрания, се твърди в доклад на Института за развитие на публичната среда.

47-ото и 48-ото народни събрания действаха в рамките на 2022 година, а почти три месеца след старта на работата на настоящия парламент служебното правителство продължава да управлява страната, докато изход от политическата криза все още не се задава. Констатацията е на екипа на „Отворен парламент“, а организацията цитира социологически проучвания, според които едва 7 на сто от българите имат доверие в Народното събрание като институция.

Съгласно данните от официалната страница на парламента 47-ото Народно събрание е провело 90 пленарни заседания за седемте си месеца живот, от които 28 са били за парламентарен контрол.

За почти трите месеца от старта на работата си пък 48-ият парламент е провел общо 36 пленарни заседания, 11 от които са били за парламентарен контрол.

Приетите закони през тази календарна година са 100. 75 от тях са били предложени от Министерски съвет, а едва 25 – от депутатите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ