Радев връчи мандата на „Промяната“, акад. Денков категоричен: Задачата е трудна, но стане ли това…

payimage-563122

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП. Държавният глава даде папката на номинирания за премиер акад. Николай Денков.

Интригата беше дали той ще представи на президента списък с имена на министри в бъдещия кабинет. До момента от ПП и ДБ отричат да са обсъждани конкретни имена.

В 10:55 часа, Николай Денков се появи откъм улица „Шишман“ пеша, придружаван от завърналия се от екзотична новогодишна екскурзия Кирил Петков, Асен Василев и Андрей Гюров.

Точно в 11 часа, в залата влезе Румен Радев. Андрей Гюров му представи решението на парламентарната група на „Промяната“, с което Николай Денков, е издигнат за премиер.

„Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато традиционно си пожелаваме здраве, мир и благоденствие. Вярвам, че ще използвате времето в рамките на престоящата седмица да потърсите необходимата подкрепа и в рамките на 7 дни да се върнете с изпълнен проучвателен мандат и с проекто-състав на Министерски съвет“, каза Радев.

„Приемам този втори мандат с ясното съзнание, че задачата е изключително трудна“, започна Денков.

Той отбеляза, че са натрупани проблеми, забавени са реформи и има нужда от правителство, което да обединява хората и да реши техните проблеми.

Денков заяви, че до момента в процеса по преговори, са се включили ДБ, БСП и „Български възход“ и отново заяви, че в парламента ще бъде внесена декларация с важните за „Промяната“ четири теми.

Денков увери, че ако тази декларация срещне подкрепа в парламента, то от ПП и ще внесат и състав на проекто-кабинет. Ако обаче тя не бъде одобрена от народните представители, то те ще върнат на Радев мандата неизпълнен.

„Пожелавам ви успех“, завърши Радев, а Денков му даде папка с копие на текста на декларацията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ