Предозиране! Христо Иванов зове Радев за нов кръг от консултации, поставя му условия

христо иванов

Ние смятаме, че би било разумно президентът да проведе още един цикъл от консултации. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов след провала с декларацията на „Продължаваме промяната“.

„Лесно е да кажем, че всичко е очевидно, но тогава отиваме на изборите. Готови сме да поемем отговорност за управлението на страната, но не под каквато и да е форма“, обясни той.

„Ако тласнем страната към нови избори, това означава да затворим вратата си за еврозоната, да решим проблемите за отказа да влезем в Шенген. Прекалено важно е да не допускаме още едни избори и решаването на политическата криза“, каза още Христо Иванов.

„На този етап не можем да заявим, че искаме третия мандат. За да го поискаме, трябва да кажем, че можем да свършим работа с него. Трябва първо да констатираме ангажираща готовност на политическите сили да направят тези реформи, за които говорим“, уточни съпредседателят на ДБ.

„Когато говорим за третия мандат, трябва да видим заявките на всички политически сили. Това е авариен мандат и политическата сила, която ще го получи, ще бъде посредник. По необходимост ще се налага нашата теза, че политически лидери не бива да бъдат в състава на кабинета, за да може да получи широка подкрепа. Същевременно трябва да е ясно кой ще носи отговорност“, коментира той.

„Разговори с ГЕРБ няма. Нашият фокус е да видим какво може да се свърши. Ако тези реформи, за които аз говоря, могат да се свършат, бихме поели отговорност“, добави Христо Иванов.

„Рубиконът за нашите отношения с всички формации е съдебната реформа“, обобщи народният представител.

И завърши, че шест човека от „Демократична България“ не са били в зала за гласуването на декларацията на ПП, защото не са очаквали, че дебатите по нея ще приключат за 5 минути.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ