Денков и Василев връщат мандата с наведени глави. Радев ги притисна с неудобен въпрос

акад. николай денков румен радев

Започна срещата между президента Румен Радев и представители на „Продължаваме промяната“. От формацията пристигнаха в президентството, за да върнат дадения им преди дни втори мандат за съставяне на правителство.

Направи впечатление, че съпредседателят на ПП Кирил Петков не дойде при държавния глава. Заедно с академика при него бяха единствено Асен Василев и председателят на парламентарната група Андрей Гюров.

Петков е на дело срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за клевета.

„Връщам папката с неизпълнен мандат. За съжаление програмата с цели и начини за постигането им не получи нужната подкрепа в парламента“, заяви акад. Денков.

Президентът обобщи коментираното на предната среща с представителите на ПП и поде:

„Вчера вашите коалиционни партньори от ДБ заявиха, че единственият шанс за правителство е да се стигне до разбирателство между вас и ГЕРБ по приоритети и ще искам да обсъдим именно това“, заяви Радев и помоли журналистите да напуснат залата.

Акад. Николай Денков не можа да събере подкрепа около идеите си и в петък парламентът отхвърли предложената от кандидата за премиер декларация, съставена от 4 точки. Именно заради това бившият министър на образованието реши да върне празен мандат на държавния глава, с което да се наложи Радев да връчи и третия мандат на избрана от него политическа сила в 48-то НС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ