Осиновителката-убийца Анка на свобода! Пуснаха я срещу парична гаранция от… 3 бона

анка михайлова

42-годишната Анка Михайлова, първоначално обвинена в побой, след което в причинена по непредпазливост смърт на осиновено от нея 2-годишно дете, е на свобода. От Окръжния съд в града под тепетата съобщиха за „Марица“, че магистратите са разгледали искане за промяна на мярката й за неотклонение преди няколко дни. Така в крайна сметка Анка е пусната срещу парична гаранция от 3000 лв. На свобода тя ще очаква старта на делото срещу нея.

Припомняме, че случката се разигра в последната седмица на септември в апартамента на петия етаж в „Столипиново“, където осиновителката живее. Малко преди полунощ Анка изпаднала в ужас. Започнала да крещи на турски за помощ и да обикаля боса, за да търси съсед. Детето, което е на почти 2 години, било в безпомощно състояние с рана на главата. Съсед откарал Анка до болница. Там тя обяснява на лекарите, че момиченцето е паднало от спалнята и си ударило главата. При обстоен преглед лекарите се усъмнили в нейната версия, предвид че по тялото и главата на детето има травми, някои от които стари. Според специалистите, те няма как да са получени в резултат от падане. Така се стигна до повдигане на обвинение и задържане на осиновителката.

Тя твърди, че случилото се е инцидент, а прокуратурата, че става въпрос за побой, в резултат на който детето изпада в кома. На 16 октомври момиченцето Севда, което нямаше навършени две години, издъхна в болница след побоя. Така случаят отиде в Окръжната прокуратура, като там започна разследване за евентуално причинена по непредпазливост смърт на малолетно дете, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ