Христо Грозев хвърли бомба: Има рискове от диверсионна дейност в България от страна на Русия

христо грозев

Съществуват рискове от диверсионна дейност в България от страна на Русия. Това заяви във видеообръщение журналистът Христо Грозев по време на форум, посветен на дезинформацията, организиран от „Демократична България“, предава НОВА.

Относно риска от възможни опити за политическа дестабилизация у нас, Грозев посочи, че тяхно проучване показва, че през април 2016 г. е имало подготвен от Главното разузнавателно управление опит за значителна дестабилизация на страната с две паравоенни групи по модела, който е бил приложен в Черна гора преди това.

„През 2023 г. е възможно да се използват социални напрежения, свързани с мигранти, както и от Украйна, така и от Близкия изток, както и очакваните кризи с цени на горивата, свързани с войната.

При условия на война и готовността на Русия да спонсорира високорискови операции, превантивните действия в държавата трябва да бъдат още по-активни и агресивни, може да се каже, отколкото през 2016 г.“, каза Грозев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ