Христо Иванов вие и фучи: Мандатът е обречен! Лидерската среща, предлагана от БСП, е пиар

христо иванов

За третия мандат шансът е изключително малък, той е по-скоро теоретичен. Имаме много различия с БСП. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов.

Той посочи, че от ДБ още не са получили покана за лидерската среща и уточни, че въпросната среща му изглежда по-скоро пиар, за да се прикрие, че мандатът е обречен.

По случая с Nexo Иванов коментира, че компетентните органи си вършат работата и подчерта, че ДБ не я касае този казус, допълвайки, че темата се използва пропагандно.

На въпрос за финансирането на ДБ той обясни, че всичко е декларирано, публично и прозрачно.

Всичко е декларирано, всичко е публично и прозрачно. Готови сме, ако сме сбъркали някъде, да си понесем отговорността. Но никога не сме влизали в сделки с нашите дарители, вкл. и с Nexo, поясни Христо Иванов.

По думите му настоящият модел на финансиране на партиите е поредица от популистки действия, които са създали хаос. Добави, че на България ѝ трябва Закон за лобизма и ясно публично финансиране.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ