Министър Минеков: Получавам оплаквания, чувам ужасни неща за Народния театър. Има зависимост…

Велислав Минеков

Ръководството на Народния театър вика хората и ги разпитва. Получавам оплаквания всеки ден. Това каза пред bTV министърът на културата Велислав Минеков. „Получавам ги писмено, идват хора да се оплакват лично. Има много истории за разказване. Атмфосферата там е ужасна чувам ужасни неща“, добави той.

Минеков заяви, че ще се намеси в най-скоро време.

„Някой е помолен да напусне театъра, след като е бил добре предупреден и срещу обезщетение от две заплати. Някои правят подписки. Има някакво разделение. Очевидно е, че този театър продължава блестящо да работи. Този проблем беше крит в продължение на месеци. За съжаление там има една зависимост. Това съм го казвал и друг път, зависимостта е между директора и двете госпожи. За него те са най-голямата ценност в театъра, а всичко останало няма значение. В най-скоро време ще се намеся“, допълни Минеков.

Той коментира и заплатите на творците, като поясни, че трябва да се съобразява с отпуснатия бюджет.

„5,7 милиона лева е субсидията на Народния театър за тази година. Другите приходи са от билети. Този театър е обречен на печалба, но те не могат да се харчат безконтролно“, заяви още министърът на културата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ