Йотова смълча цяла България, депутатите настръхнаха: Хората ще повярват на онези партии, които…

илияна йотова

Отдавна е време за обединение на всички ляво мислещи хора в страната. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Сухиндол, предава Труд.

„Имаше остър дефицит – с разпилени малки партии, които не могат да упражняват влияние нито като политика, нито като решение, защото остават извън парламентарния живот. Има нужда от нов лесидренски процес – обединение на левицата“, за да има стабилност в ляво. Това е необходимо, защото за нормалния политически живот е добре да има и ляво и дясно и център. Така ще се стигне до истински сблъсък на идеите, който ще притъпи личностните нападки, конфронтацията между партиите за да се регламентират истинските приоритети и да се тръгне напред. Надявам се, че тази нова формация в ляво ще даде път на средното поколение, на младите хора, които имат различен поглед“, коментира Йотова.
По думите и лявата политика е била винаги борба за човешки права.

Илияна Йотова и изрази надежда, че е добре един ден заедно с БСП България да има стабилна политическа левица и стабилно представителство в Народното събрание. Вицепрезидентът смята, че след втори април разположението на политическите сили няма да бъде същото и ще има възможности за нови мнозинства в следващото Народно събрание. Йотова допълни, че хората ще повярват на онези политически партии, които говорят за реалните проблеми, а не за това кой с кого ще се коалира.

Според вицепрезидента един от важните въпроси, който трябва да бъде в дневния ред на следващото Народно събрание е въпросът за доброволчеството и за статута на хората, които участват в спасителните отряди от различни организации при спасителните операции при бедствия и аварии. В Сухиндол Илияна Йотова поздрави жителите на общината по случай празника Трифон Зарезан, тя участва празничното шествие и се включи в ритуалното зарязване на лозята край града.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ