10 години без големия Тодор Колев. Бивша негова жена през сълзи: Оставаш с мен вечно, Тодоре!

тодор колев

Без вдовиците на Тодор Колев ще премине поменът за 10-годишнината от смъртта на големия актьор. Той ни напусна на 15 февруари 2013 г. след тежко боледуване от рак. Паметта му ще бъде почетена от неговите деца – дъщеря му Албена и сина му Александър.

Последната му жена Мария обаче нямало да се прибере от Гърция, за да посети гроба му. В последните 2 години тя пребивава в южната ни съседка, където замина, за да живее заедно със сина си от първия ѝ брак. Благоевградчанката, с която Колев остана до последния си дъх, решила да загърби живота у нас след съдебните саги с неговите две деца от предишните му бракове – Албена и Александър. След смъртта му през 2013 г. между тях възникнаха спорове за наследството, което актьорът остави. Тъй като не успяха да го поделят доброволно, се стигна до съдебно дело за подялба на апартамента му в столицата в близост до един от най-големите софийски молове, както и два гаража и помещение за магазин в Благоевград.

Мария се бе покрила месеци наред и децата на артиста неколкократно споделиха медийно, че не успяват да се свържат с нея и да задействат процедурата. Заради забавянето те ѝ заведоха дело за пропуснати ползи и трябваше да им плати, че е използвала имотите, без да ги обезпечава финансово. Едва през 2020 г., 7 години след кончината на Тодор Колев, съдебните им разправии приключиха и те успяха да си разделят официално наследството му.
Оттогава обаче третата му жена Мария се е покрила и не вдигала телефона си на никого. Започнала на чисто в Гърция и не се интересувала от роднините на актьора. Те също нямали хабер от нея, не знаели нито с какво се занимава, нито как се издържа, предава Флагман.

За помена на Тодор Колев у нас няма да се завърне и втората му съпруга Йорданка – майка на сина му Александър. С нея той изкарва най-дългия си брак, но отдавна шуменлийката живее в Канада. Тя остава там още през 1993 г., когато актьорът е изпратен като културен аташе в канадското ни посолство. По собствено желание обаче Адама решава да се върне предсрочно в България, но без съпругата си. Втората брачна половинка на Колев е пенсионерка отдавна. В Канада живее заедно с дъщеря си от първия си брак и се грижи за внучката си. Макар да е на хиляди километри от родината, Йорданка намира начини да почете покойния си съпруг винаги за рождените му дни и тъжните годишнини от смъртта му. „Оставаш с мен вечно, Тодоре! Какво са годишнините? Безсилие на времето… “, пише тя за голямата си любов във фейсбук профила си.

Големият актьор ще бъде почетен и от внучка си Теодора, кръстена на него. Тя е дъщеря на Албена Колева. След като звездата ѝ изгря в сериала „Откраднат живот“, а после опита да направи актьорска кариера в Лондон, преди близо две години Теди се завърна у нас. Тук тя живее със съпруга си – англичанинът Джоузеф, и тяхната малка дъщеричка. В последно време е изоставила актьорската професия и се е насочила към кабарето, организирайки шоупрограми с танци.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ