Окупираха бул. „Христо Ботев“, багeри махнаха книжния базар

багер

Градска магистрала наподобява вече два дни тясната павирана ул. „Любен Каравелов”, където се пренасочи половината от трафика заради затворения участък на бул. „Христо Ботев” за пробива на Централна гара.

От ранна сутрин до късна вечер двете ленти на ул. „Любен Каравелов” буквално са задръстени от неспиращ автомобилен поток, а на кръстовището до Стоматологичен факултет се образува тапа. По павираната улица обикалят и градските автобуси по линиите № 16, 17, 24, 113 и 222.

Ударно се работи до гарата. Багерите  махат асфалтовата настилка на в северното платно на бул. „Христо Ботев” и на колелото, по което ще мине трасето на подлеза към бул. „Васил Априлов”, пише Марица.

Копае се и в градинката.  Павилионите на книжния базар бяха вдигнати вчера преди обяд, след като търговците събраха стоката в чували. Обясниха, че от Община Пловдив са им разрешили да се настанят до пешеходния подлез на бул. „Христо Ботев” срещу гарата.

Северното платно до автогара Юг,  отцепено със сигнална лента и завардено с пътни знаци, се ползва за коридор, по който един след друг минават камионите.  Един от работниците дежури до импровизираната порта, която отваря за строителната техника и веднага след това затваря, за да не влиза „чужда” кола.

До паркинга на автогара Юг се стига по ул. „Цанко Дюстабанов”. Тя е еднопосочна и по нея се пътува само в посока изток – запад. На изхода от автогарата шофьорите на рейсовете излизат на бул. „Христо Ботев” и изчакват да няма коли, за да завият в коридора – южното платно, където движението е двупосочно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ