Мъртвопияна и без шофьорска книжка втрещи полицаи в Пловдив

Дрегер пиян шофьор

Шофьорка изуми полицаи при рутинна проверка в Пловдив. Дамата зад волана била спряна на бул. „Източен“ в града под тепетата. Още при приближаването си униформените усетили силна миризма на алкохол. Освен това имала неадекватно поведение и говорила несвързано. Служителите на реда подканили шофьорката да ѝ бъде направен тест за употреба на алкохол.  Тя категорично отказала. Униформените ѝ издали талон за медицинско изследване, за да даде кръвна проба в лечебно заведение, но тя не се явила.

Въз основа на нейния отказ да се подложи на изследване, ѝ е наложена глоба в размер на 2000 лв., както и отнемане на книжката за 24 месеца. Справка обаче установила, че шофьорката няма книжка и е неправоспособна, пише Марица. Така магистратите потвърдили паричната санкция, но отменили тази, която е свързана с книжката, предвид „че едно лице не може да бъде лишено от права, които не притежава“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ