СЕНЗАЦИОННО! Проговориха хората, видели първи бежанците от камиона край Локорско

свидетел

Седем са задържаните за смъртта на 18-те мигранти, открити вчера в изоставен камион край Локорско. Арести е имало в Бургас, Карнобат и Каблешково. Сред задържаните е и собственикът на камиона. Огледите на място продължават, а районът е отцепен. В готовност е тежка техника, която да извади камиона, в който бяха натоварени 52-ата мигранти.

34 мигранти са откарани в шест столични болници, а 14 са в тежко състояние. Причината е липса на кислород и задушаване. В „Пирогов“ са настанени седем бежанци, като двама от тях остават под интензивно наблюдение, а четири, заедно с непълнолетно момче, са настанени в токсикологията. Имат увреждания на мускулатурата поради дълго обездвижване по време на престоя в камиона. Най-тежко остава състоянието на четирима, които са настанени във ВМА и са интубирани.

Пред Bulgaria ON AIR проговориха човекът, подал сигнал за инцидента и неговата съпруга: „Моят мъж ги е намерил. От него знам, че докато се прибирал един от мигрантите е бил на пътя. Видял отвън много хора в безпомощно състояние, били са се събрали на няколко групи и се е обадил на полицията“, разказва тя и допълва, че и друг път тя и хора от селото са звънели на полиция, тъй като там имало много мигранти.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ