ПОТРЕС! Майката на убиеца на британката Тина ревна в съда. Било постъпка от любов

7514f54974dc4d5614f9b5a76a93c42f

18 години затвор при първоначален строг режим поиска прокурор Николай Иванов за зверското убийство на британката Тина Даян Еър в търновското Ново село.

По съкратеното съдебно следствие се гледа делото за мъчителната смърт на 62-годишната британка, която на 17 февруари 2021 г. стана жертва на младия си приятел Денислав Красимиров в дома си, предава Lupa.bg.

Подсъдимият Денислав Красимиров от Горна Оряховица е обвинен, че умъртвил по особено мъчителен начин Тина, като и нанесъл множество прободно-порезни рани по главата, ръцете и тялото с нож и съсякъл над 20 пъти черепа й с права лопата. После скрил тялото в плевнята, покрил го със слама, и преспал в окървавеното жилище, пише в обвинителния акт на окръжната прокуратура. Според съдебномедицинската експертиза смъртта е причинена от тежка открита черепно-мозъчна травма, причинила разкъсване на главния мозък.

По искане на подсъдимия и защитата му в съдебната зала бяха изслушани само майката на Денислав – Цветанка и вещите лица, изготвили съдебно-прсихиатричната експертиза.

„Просто не мога да асимилирам това, което се е случило. Аз съм в шок. Знам само, че това е постъпка на много объркан, неопитен и много влюбен млад мъж“, каза в съдебната зала майката на убиеца.

Експертите по съдебно-психиатриачната експертиза посочиха, че младият мъж е с шизоидно личностно разтройство, но не е невменяем и може да носи наказателна отговорност. Адвокатът на подсъдимия пък настоя за присъда под минималния размер от 15 г., защото едно тежко наказание би било равносилно на унищожаването му като човек.

28-годишният Денислав е задържан в затвора в Ловеч и не е давал обяснения за мотива за убийството дори пред психиатрите. В правото си на лична защита заяви, че съжалява и се разкайва и помоли съда за втори шанс.

Очаква се съдия Пламен Борисов да прочете присъда този следобед.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ