Случаят „Локорско“: Задържаният бизнесмен и ексграничар Валентин Христов взе неочаквано решение

валентин христов

Бизнесменът и бивш граничен полицай Валентин Христов, който беше задържан в Гърция заради смъртта на 18 нелегални мигранти в изоставен камион край Локорско, се е съгласил да бъде предаден на българските власти. Това потвърди говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„Той е заявил своето съгласие да бъде предаден на българските съдебни власти. Изпратихме незабавно превод на гръцки език на европейската заповед за арест и се надяваме той да бъде доведен пред българския съд“, обясни Милева.

По информация от разследващите Христов е бил свръзката на престъпната група с „Гранична полиция“. Той е давал информация за това откъде мигрантите могат да прескочат оградата, както и кои служители на браздата няма да създадат проблеми, ако ги видят. Той бе арестуван на граничния пункт „Промахон“ в събота, предава Флагман.

Христов е един от шестимата задържани по случая „Локорско“, срещу които прокуратурата повдигна обвинения.

Преди дни Софийски градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража на останалите обвиняеми за каналджийство и превозване на 52 мигранти, от които 18 загубиха живота си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ