БГ АБСУРДИ! Семейството на Бахамата, арестувано за измами – кара „Бентли“, но живее в гарсониера

969df7e3b2431697b5108925743d9c3d

Арестуваният за измами Васил Петров – Бахамата, чийто син Димитър преди време се снима, отрупан с пачки, се оказа беден като църковна мишка. Стотиците хиляди левове, които той прибирал от строителни фирми срещу обещание да им осигури обществени поръчки за милиони, били профуквани в кратки срокове. Фамилията се перчела със скъпи коли, но зад бляскавата фасада се криела съвсем друга реалност.

Семейство на Бахамата бе арестувано в сряда – Васил и съпругата му Лидия бяха задържани в центъра на Благоевград, зад магазин Била, а синът им Димитър – в квартира в София.

Обвиненията срещу тях са сериозни – те ужилили с 530 хиляди лева доверчиви строителни фирми от Пловдив, София, Благоевград и Сандански. От една измъкнали 250 000 лв, от друга – 110, а другите са измамени с по-малки суми, съобщава „Струма“.

На всички завлечени Бахамата обяснявал, че жена му Лидия има братовчед, който е известен политик от ГЕРБ /когато партията на Борисов беше на власт/ и той, срещу добра комисиона, ще ги уреди с тлъсти обществени поръчки. С взетите пари семейството плащало лизингите на луксозните си автомобили – по 7-8 хиляди лева на месец, дългове, които имали, царували известно време и после прибягвали до друга измама.

Иначе милионерите – измамници живеели в гарсониера. През 2010 година съдия-изпълнител извади на публична продан триетажната им къща в Дупница заради необслужен кредит към Юробанк. Сега, след като изхарчели парите на измамените строители, те прибягвали до пенсията на баба си, която имала и малък магазин за хранителни стоки.

През август миналата година съпругата Лидия бе заловена с кокаин в бикините си на ГКПП Златарево. Тогава тя пътуваше към Македония със скъпо „Бентли“, а съпругът и по това време бе в Белград.

Синът Димитър пък пусна в социалните мрежи снимка, на която е отрупан с пачки. В коментар под нея баща му твърдеше, че това се пари, изкарани с честен труд.

В момента текат разпити на арестуваните. Очаква се те да останат за постоянно в ареста.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ