Турският посланик към българските спасители: Вие, скъпи приятели, бяхте светлина в най-тъжната ни нощ

румен радев айлин секизкьок

Посланикът на Турция Айлин Секизкьок изказа благодарност и признателност от името на турския народ на българските спасители от различни структури, които се включиха в помощ на южната ни съседка след случилите се две мощни земетресения там.

„Като посланик на Република Турция в София, от името на турския народ, изказвам своята благодарност и признателност към вас, на добър час и успехи“, каза посланик Секизкьок в словото си по време на церемонията „Пожарникар на годината – 2022“, на което държавният глава Румен Радев връчи почетния знак на президента на българските екипи от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Столичната община, 16-а авиационна база „Враждебна“, Военномедицинската академия, Българския Червен кръст и Националната асоциация на доброволците в Република България.

Вие, скъпи приятели, бяхте светлина в най-тъжната ни нощ, спасявайки наши синове и дъщери от големите разрушения. Вие заехте специално място в сърцата на турския народ, каза още посланик Секизкьок.

Източник БТА



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ