Борисов бесен: Киро и Асен обогатиха посредниците на оръжие за Украйна. Заради тяхната глупост…

бойко борисов

„Днес се навършва една година от войната в Украйна. Оттогава знамето на Украйна е поставено централата ни. Осъждането е фактор, който помага морално, но ние искаме освен на Украйна да помагаме и на България да бъде рамо до рамо до целия демократичен свят. Кабинетът „Петков” не внесе закона за даване на въоръжение на Украйна, като така изпуснахме много време, защото така можехме да реорганизираме и нашата армия. Те предприеха друга практика като продаваха оръжие през посредници, което е обогатило посредниците. Същото направиха с нафтата и бензина-пак през последици и пак много хора са станали богати”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

Той бе категоричен, че благодарение на глупостта или корупцията на Кирил Петков и Асен Василев са отишли милиарди към „Лукойл”, а в същото време българите са вадили по един ,лев от джоба, за да се обогатяват разни хора.

Борисов припомни, че МГЕРБ са дарявали средства за Украйна, а партията е пратила украински деца на море.

Общинският съветник Димитър Вучев припомни, че преди три години от „Демократична България” са предложили демонтаж на паметника на съветската армия.

„И ако първите две години обстановката бе съвсем различна, то към настоящия момент ситуацията е друга. Войната промени тази теми и ние се присъединяваме към ДБ с искането тя да бъде завинаги решена”, заяви Вучев.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че плочата на паметника на Съветската армия трябва да бъде премахната.

„Самата дума вандалски акт за нещо толкова правилно. Сега стотици хиляди са загинали. Това е варварска война. ОбС на ГЕРБ да внесат същото решение за премахването на паметника. Катя Захариева е в Киев заедно с политици от 13 европейски държави по повод една година от войната. В същото време в тази една година се вършеше грозна търговия. Другите държави застанаха официално и изпратиха, а в България за да си запазят местата не приеха нито един от тези закони”, каза още Борисов.

„Когато от едната страна има агресор няма нюанси и всеки трябва да се определи. При числата също няма нюанси, като започнем от инфлацията”, допълни Томислав Дончев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ