ИЗНЕНАДА! Мая Манолова аут. Майките от „Системата ни убива“ атакуват парламента сами

Майки деца с увреждания Системата ни убива

Майките на децата с увреждания от „Системата ни убива“ обединяват усилия с хора от протестите през 2020 г., недоволни от провала на обещаната промяна. Те влизат в политиката и ще атакуват парламента още на тези избори, предава Лупа.бг.

Адвокат Росен Рашков, който е и председател на новия проект, каза, че формацията търси съмишленици, излъгани и увредени от 30-годишния преход. Майките, заедно с Мая Манолова, дълго време водиха битка със системата, но сега тръгват разделени по пътя на политиката, защото „Изправи се, България“ се обединили с формации, с които майките имат различия. Затова стават самостоятелен политически обект. Листи и кандидатите, както и програмата им ще бъдат обявени в понеделник.

Вера Иванова смята, че е време протестът да влезе в Народното събрание. Обществото един ден ще узрее и ще изпрати хора с каузи в НС, смята тя. Животът им, преминал по протести за елементарни права, затова и се надяват на подкрепа от хората, които са усетили липсата на държава, защото вече е въпрос на оцеляване. Ние сме от тези хора, които са опитали всичко, за да се промени тази държава, каза и Нели Димитрова. Считаме себе си хора свободно мислещи, но не срещат разбиране от институциите. Време е да се включим като проект, изтъкна Димитрова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ