Повече от 30 вече са задържаните при акция „Автоджамбази“ във Варна

акция-автоджамбази-варна

33-ма души са задържани към момента при мащабната операция срещу автокрадците, която се провежда във Варна и областта в момента.

Това съобщиха от пресцентъра на полицията за 7dniBulgaria.bg. Към момента са проверени 10 автоморги и сервизи в цялата област и 6 автокъщи.

Извършват се претърсвания на множество адреси и леки автомобили. Иззети са наркотици, заготовки за автомобилни ключове, GPS устройства, мобилни телефони, къртачи, технически устройства с УБД букси, патрони за врати на леки автомобили, пластини за изработка на ключове, метална каса, компютри.

Акцията под кодовото име „Автоджамбази“ е разпоредена от главния секретар на МВР и зам.-главния прокурор на България. Действията се осъществяват от ранните часове днес от служители на ОДМВР – Варна и на прокуратурата.

Действията на полицията ще продължат до отпадане на необходимостта.

„45 души са задържани към момента в рамките на специализирана акция на МВР и прокуратурата срещу автоджамбазите“, заяви на брифинг заместник-главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов.

Снимка: ОДМВР Варна



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ