Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев ще води листата в Пловдив

стефан янев

„Български възход“ регистрира кандидатдепутатските си листи за предсрочните парламентарни избори на 2 април, пише dnevnik.bg.

Лидерът на партията Стефан Янев отново ще води в два района – в софийския 23-ти и в Пловдив-град. На вота през октомври Янев поведе листата в 24-и многомандатен избирател район (МИР) София, но сега е избрал да се яви от района, който излъчва най-много депутати (19) в Народното събрание. Там, на миналите избори начело бе бившият служебен министър на младежта и спорта в правителството на Огнян Герджиков Даниела Дашева, която този път ще е подгласник на Янев.

Неговият заместник и дясна ръка Виолета Комитова този път ще води листа само в една област. За вота на 2 април бившият регионален министър е избрала да се състезава от Бургас като е преотстъпила водаческото място в Пловдив област на лидера на „Земеделски народен съюз“ Румен Йончев, който в последните десет години премина през множество политически превъплъщения – от депутат на БСП, през сътрудничество с Яне Янев и Николай Бареков до участие в листите на „Изправи се! Мутри вън!“ на Мая Манолова миналата година. Миналата година Йончев беше неин подгласник и след като Комитова избра да влезе от Бургас, той също намери място в 48-я парламент.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ