Измама за 7 бона! Tравеститът Лидия влиза в ареста

Арест

Пловдивският травестит Асен, който се подвизава с името „Лидия, не се яви в съда, където за днес бе насрочено разпоредително заседание по делото срещу него,пише Марица.

Транссексуалният мъж е с мярка „подписка“, но отсъствието му наложи тя да бъде променена.

„При тези обстоятелства ход на делото не може да бъде даден, каза съдията. Обвинението е за тежко умишлено престъпление и присъствието му е задължително. Той е редовно призован, не се явява и не е посочил уважителни причини за неявяването си. Мярката му следва да се измени от „подписка“ в „задържане под стража“, каза съдия Методи Антонов.

В залата присъства жертвата на обира от страна на травестита – 90-годишният пенсионер Петър Дуков. Втори опит за провеждане на разпоредителното заседание ще бъде направен на 30 март, от 11.30 часа.

Припомняме, че на неустановена дата през месец август миналата година подсъдимият случайно се запознал с пенсионера, пред когото подсъдимият се представил с женското си име „Лидия“ и провели кратък разговор. Използвайки това, че е възрастен мъж, добрината му и това, че го възприемал като жена, в следващите дни травеститът започнал да го посещава в апартамента му.

Дядото му предлагал храна или пари да закупи такава и разговаряли, като „Лидия“ се оплаквал от тежкото си битие. В един от тези дни пострадалият решил да даде пари на травестита да напазарува. Имал спестявания, които държал в джоб на палто, закачено в дървен гардероб, който заключвал с ключ. Изкарал сумата от 35 лв. и я дал на подсъдимия, а останалата в размер на 7000 лв. прибрал отново в палтото.

Докато разговаряли, пенсионерът му казал, че е пригодил стая за живеене в избените помещения на сградата и решил да му я покаже. Двамата тръгнали към избата, без възрастният мъж да заключи апартамента си, тъй като живеел на първия етаж. След като слезли в избените помещения и пострадалият отключил антрето към стаята, ключовете останали на ключалката на антрето.

Травеститът  се възползвал от ситуацията, заключил възрастния мъж в помещението, отишъл до апартамента му, взел паричната сума, която малко преди това видял къде държи и необезпокоявано напуснал жилищната сграда.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ