Руският посланик Митрофанова: Народите ни са длъжни да живеят братски! Ще отворим друга страница

елеонора митрофанова

„Нашите два народа са длъжни да живеят братски“. Това каза посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова на поклонение пред Докторския паметник по повод 145-годишнината от Освобождението на България, предава 24 часа.

„Сега е такъв период, има конфликти в целия свят, земетресения и какво ли още не. Сложно е, нали? Нужен е баланс. И аз мисля, че ние ще отворим друга страница“, добави тя.

„Това е единственият случай в историята, когато руският народ принуждава царя да тръгне на война, защото той не е бил готов. След събитията в Батак и Априлското въстание, в цялата страна са били създадени революционни комитети, които са набирали доброволци. Те са били и военни, и медици, а след това под натиска на обществото, царят обявява война на Турция. И всички тези хора пристигат заедно с войската, заедно с доброволците и заедно с българите, чиито отряди също са сформирани в Русия, пристигат с руската армия“, допълни още Митрофанова.

По отношение на Паметника на Съветската армия, Митрофанова сподели, че на първо място e историята.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ