Замразява ли се пак строежа? Решават съдбата на стадион „Ботев“, но без Илиян Филипов

стадион-Христо-Ботев-4

Двете комисии за строителството на стадион „Христо Ботев” ще проведат първите си заседания в сградата на Община Пловдив. Те бяха сформирани с решението на Общинския  съвет, което осигуряваше допълнително 16 млн. лева, като 5,3 млн. лева са заложени в бюджета за 2023 година.  Начело на двете комисии са зам.-кметовете Величко Родопски и  Георги Титюков.

Първата комисия ще започне в 10:00 часа, като нейната функция е за преглед на дейностите по строително-монтажните работи, тяхното ценообразуване, индексации, както и при съставяне на възлагателни писма.

Втората е от 11:00 часа, като тя следи за качеството на строителството,  актуването и разплащането с фирмата изпълнител.  Тя също ще има представители на Общината, гилдиите, строителната фирма и феновете.

В комисиите ще има един представител на групите в общинския съвет, строителния и авторския надзор , от фенклубовете, както и професионалните строителни гилдии.

След въпросните комисии ще се вземе и решение за възлагателното писмо. След оттеглянето на Пламен Райчев от проекта, със заповед на кмета Здравко Димитров, за възложител вече е определен шефът на обществените поръчки Тодор Тодоров, пише trafficnews.bg. Той заяви, че след въпросните комисии е възможно да бъде издадено възлагателното писмо за 5,3 млн. лева.

Собственикът на ПИМК Илиян Филипов заяви, че никой не го е канил на комисиите. Той каза, че в момента, в който получи възлагателното писмо, ще върне техниката и строителите на стадиона и строителните дейности ще продължат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ