ШАПКИ ДОЛУ! Български ученици поставиха 15 държави в краката си, прибраха се с 6 медала

ученици медали

6 от 6! Български ученици направиха отлично представяне и спечелиха 6 медала от силния международен математически турнир Romanian Master of Mathematics, предава Кворум Силистра. Родните гимназисти се конкурираха с 90 състезатели от 15 държави и заслужиха 1 златен и 5 бронзови медала. Надпреварата е една от математически най-силните срещи и престижни най-добрите на ученици, като често задачите са по-трудни от тези давани на Международните олимпиади по математика.

Златният медал спечели поздравим Иван Тагарев (12 кл., СМГ). Бронзовите отличия са за Мария Дренчева (11 кл., СМГ), Божидар Димитров (12 кл., ПМГ Силистра), Марин Христов (11 кл., СМП), Никола Цачев (12 кл., ПЧМГ) и Илияс Номан (12 кл., СМП). Ръководители на българския отбор са проф. Станислав Харизанов (ИИКТ-БАН и ИМИ-БАН) и Мирослав Маринов (ИМИ-БАН).

Romanian Master of Mathematics е международен математически турнир, провеждащ се в Букурещ, Румъния. Задачите на това състезание често са по-трудни от тези давани на Международните олимпиади по математика.

Турнирът е създаден, за да има още една чудесна възможност за младите хора да демонстрират своите способности в областта на математиката, да обменят знания и да повишат междукултурните контакти във възрастовата група на средното образование.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ