ФУРИЯ! Татяна Дончева влиза в борбата: ,,Левицата“ ще покаже привлекателността на младите хора!

татяна дончева

Татяна Дончева, водач на коалиция „Левицата“ във Велико Търново, представи листата с кандидат-депутатите и очерта приоритетите на новата формация за предстоящите парламентарни избори на 2 април, пише Борба. Коалицията е съвкупност от 4 правни субекта – АБВ, ПП „Изправи се БГ“, „Движение 21“ и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, но в нея влизат и доскорошни членове на БСП. „Левицата“ е с N 14 в интегралната бюлетина.

„Коалицията има мисията да даде възможност на ляво ориентираните граждани да намерят своя истински автентичен избор в нейно лице. При създадените отношения в БСП и при сериозния проблем в представителството на ляво ориентираните избиратели появата на политически субект „Левицата“ е една закономерност. Тя е предназначена да стартира процеса за обединяване на лявото политическо пространство до постигане на единен политически субект. За да стане това, трябва да се включат още много леви формации и организации, ляво ориентирани знакови хора, но на този етап смятам, че тази техническа регистрация с отворени врати към БСП е достатъчно добра да изпълни предназначението за старт“, заяви в началото Татяна Дончева.

Основната задача е влизане в парламента и да получи за местните избори през октомври сериозна стартова позиция. Да може да помогне на кандидатите от „Левицата“ и от левите среди да бъдат спокойни за номинациите на кандидатите за общински съветници и кметове, без да се притесняват, че зависят от нечия симпатия и антипатия. „Попадайки в парламента и в местната власт, „Левицата“ ще може да покаже едно модерно лице и привлекателност за младите хора, без да носи негативите на социалистическата партия“, смята още Татяна Дончева.

ОСНОВНИТЕ ПРИОРИТЕТИ НА „ЛЕВИЦАТА“ В ТЕЗИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ СА: ЦЕНИ, ДОХОДИ, ДЪРЖАВА. Цените и доходите са много остър проблем в момента за обществото според коалицията, тъй като много хора не могат да се справят с инфлацията и да си платят сметките и не виждат в близка перспектива как биха го решили. Във Велико Търново листата ще се съсредоточи върху три по-тесни проблема. „Това е сериозен земеделски район, където местните земеделски производители имат своите проблеми, и „Левицата“ ще се ангажира да ги изслуша и да ги направи приоритет, за да могат да бъдат решени още в следващите месеци. Вторият акцент на кампанията е образованието. По отношение на държавата мисля Велико Търново да бъде един от центровете, където ще започнем съдебната реформа“, каза изненадващо Татяна Дончева. „Левицата“ няма причина да бяга от нея, а потребността от справедлива държава е потребност на всеки гражданин и това минава през промени на съдебната система. ВТУ е много подходящ университет, Юридическият факултет е много авторитетен, има Апелативен съд и сериозна адвокатска колегия. Това са необходимите предпоставки от Велико Търново да се инициират и част от промените, които няма да поставят под въпрос свикването на Велико Народно събрание, а ще се извършат в рамките на Обикновено Народно събрание“, допълни тя.

Листата на „Левицата“ се състои от 10 души. Водач е Татяна Дончева, а ето и останалите кандидати за народни представители:

Проф. Севдалина Димитрова – 65-годишна, от 44 години живее във Велико Търново, от 1986 г. преподава във Военното училище „Васил Левски“. Хористка в хор „Царевец“.

Иван Филипов Иванов – на 51 г., от с. Караисен, завършил първо Военното училище в Долна Митрополия като има и инженерна специалност, през 2000-а – „Право“, има магистратура „Евроинтеграция“. Адвокат.

Васил Христов – на 36 години, от Лясковец, настоящ общински съветник. Завършил е специалност „Национална сигурност“ в Русенския университет, занимава се със строителен бизнес, страстен ловец.

Доц. Виолета Блажева – на 45 години, представлява Свищов, преподавател по икономика в Стопанската академия.
Николай Петров – 41-годишен, от Горна Оряховица, завършил е специалност „Психология“ във ВТУ, експерт в Младежкия дом, бивш зам. областен управител. Шахматист.

Петя Иванова – на 59 години, икономист. Нейно хоби е градината й в Присово.
Даниела Давидкова – от Свищов, представител на туристическия бизнес.
Маргарита Косева – управител на хотел.

Марин Богомилов – на 50 години, председател на земеделската кооперация в Поликраище. Завършил е специалност „Актьорско майсторство“, председател на читалището в селото.
Симеон Бабуров – лекар – рентгенолог.

Антон Семерджиев – на 64 години, инженер, дългогодишен служител на полицията.
Милиян Миланов – на 58 години, ръководител на бизнес центъра към „БДЖ – Товарни превози“, общински съветник в Горна Оряховица.

Пламен Христов – на 46 години, инженер, бриджьор – национален състезател.
Иван Събев – на 32 години, преподавател по счетоводство и контрол в ТУ – Габрово.
„Няма причина да се срамуваме от листата и можем да бъдем конкуренти и с най-сериозно претендиращите победители“, заключи Татяна Дончева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ