Бойко се ядоса в Шумен, обясни за Радев и разкри с кой ГЕРБ ще направи правителство след изборите

7 Dni Bulgaria06.03.2023
бойко борисов

Да сте ми живи и здрави. Спряхме да говори кмета, че той дори не стигна до Хемус, Белокопитово, до заводите. Шумен харчи повече ток от Варна заради заводите. Но преди заводите имаше канализация път. какво излиза? Ние лошите, а при тях зелените.

Преди ГЕРБ да дойде да управлява в Шумен нямаше пречиствателна станция нито за питейната, нито за мръсната. Къде е отивала тази вода? Стотици милиони инфраструктура, за да живеете в чиста среда. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Шумен, където е на среща с актива на партията.

„Колко пъти съм идвал за да решим всеки един проблем, наследен от един червен кмет. Те не могат да боядисат това, което сме построили. Кметът не стигна до Ришкия проход, той беше непроходим. В момента той е смазан, две години неподдържан. Трябва да се прави наново. Да дойде регионалния министър да вземе една ядка и да види в какво са превърнали асфалта.

За мое най-голямо съжаление без „Хемус“ всичко това ще замре, а сега щяхме да сме минали Търново, а от тука Търговище. Две години нищо. Ходят, взимат правят. Закарате ни да видим нещо направено от други, да видим еталон. Няма , нула!

В същото време хората искат в тая чудовищна война – нарушена верига на доставки, криза, рецесия в Европа. те тук всички днес са пазарували, те знаят какво е инфлация, преди не знаеха, защото беше нула, един процент. За две години сега 40%. 50-60% инфлация, някой ви е взел скрит данък. И когато казват, че са вдигнали пенсиите без да вдигат данъците – това е лъжа. Те ви ограбват“, ядоса се той.

„Затова всеки ден, където и да съм, призовавам президента Радев да извади финансите на държавата. Дефицитът е огромен, приходите са малко. Те може да режат две неща. Няма как да върнат заплати и пенсии, това са инфраструктурните проекти, развитието, образованието. Тук вълшебства не стават. Никога не съм излъгал избирателите.

Тук съм казвал, че няма да вдигам пенсиите. Моите казаха, че съм луд, помолиха ме моите хора да кажа поне да опитаме. Но ние не лъжем. Ако им обещаваме, означава да фалираме децата. И хората затова се събират, защото очакват да върнем нещо стабилно. То вече не може да е същото.

Имаме много добра програма. Този път програмата е правена от всички наши експерти. На въпроса – ще правил ми правителство, Отговаряме – да. С кого? С всеки, който припознае тази програма“, заяви Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ