Левият бек Андрей Йорданов бе един от героите на орлетата, които унижиха хегемона Лудогорец в Разград, побеждавайки го с 1:0. Йорданов имаше тежката задача да се справи със звездата на домакините Кирил Десподов. Ето какво каза специално за „Тема Спорт“ 21-годишният футболист.

Андрей, осъзнахте ли какво направихте в неделя вечер в Разград? Може ли да наречем този успех – чудо?

Успехът е плод на усилията на целия колектив. От първия до последния човек в клуба работихме и се стремяхме към тази победа. Да, знаем, че успехът е много ценен и това са повече от три точки. Този успех ще ни даде увереност. Тя обаче ще има още по-голямо значение и ще придобие истински смисъл в края на сезона, когато успеем да се спасим от изпадане. Това е нашата истинска цел. След успеха в неделя усетихме любовта на феновете в града. Длъжни сме да продължим да се борим и да го направим, заради тях и нас.

Победихте хегемона в момент, в който ситуацията в Благоевград е много тежка. Какво ви даде сили за това? Откъде намерихте вяра?

Цяла седмица работихме единствено с мисълта за победа в Разград. През цялото време Христо Янев ни повтаряше, че няма как да загубим от Лудогорец. Той направи прекрасен разбор. Показа ни техните слаби страни и ни убеди, че можем да поднесем тази изненада за цяла България. Дори на път за Разград, още преди да влезем в града, треньорът ни каза, че ще си тръгнем като победители.

Предстои още по-важна битка – с основен конкурент Хебър. Какво очакваш от този мач и не смяташ ли, че той ще е по-труден?

Да, със сигурност мачът е много труден, но знаем, че ни предстоят само финали до края. Излизаме срещу Хебър и с много раздаване и пирински дух ще търсим трите точки, които да ни изкачат още по-нагоре в класирането. Вярвам, че ще успеем. В момента разполагаме с уникален колектив и въпреки трудностите и всички проблеми, сме сплотени и безкрайно мотивирани да постигнем нещо, в което малцина вярват.

Христо Янев те премести в позицията ти на терена и от ляво крило вече действаш като ляв защитник. Къде се чувстваш по-добре?

Да, но смятам, че в момента се чувствам още по-добре. Явно г-н Янев е преценил качествата ми и е преценил, че мога да се справя. Доволен съм. За мен много важно е неговото доверие и се надявам да не го разочаровам.

Ти си юноша на ЦСКА, племенник си на шампионът с червения екип Евгени Йорданов, а в последните три седмици участва в мачове (б.а. равенство с Левски и победа над Лудогорец), които донесоха доста позитивни емоции за червена България. По-специални ли бяха тези двубои за теб?

Да, разбира се. Аз обичам мачовете с Левски, защото винаги, като юноша дербито е било най-важно за мен. Сега преди мача в Разград всички смятаха, че Лудогорец отново е на точка зад червените. Щастлив съм, че развалихме сметките и се надявам да сме помогнали на ЦСКА да стане шампион. Цялото ми семейство мечтае това да се случи

Титлата минава през успех над ФК ЦСКА 1948 София. Каква е прогнозата ти за мача с ЦСКА и за кой ще стискаш палци?

ЦСКА ще победи и ще направи още една стъпка към титлата.