Жена почина в адски мъки след лечение в болница. Мъжът й: Махнаха конците, а месото гние

Пирогов, Линейка

67-годишна жена почина след като е била приета в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“ АД за лечение. Жената е постъпила в болничното заведение за стандартна процедура, операция за смяна на ставата. Това разказа за Varna24.bg съпругът на пациентката, Тодор Керизов.

Проблемите на семейството започват още през септември, когато Недялка е приета за операция. Още в реанимация, часове след процедурата жената е показала признаци, че не се чувства добре. Съпругът й разказва, че тя е била неконтактна и е говорила несвързано. Първоначално са смятали, че състоянието се дължи на поставената упойка, но пациентката не е показала подобрение с времето. Напротив, спира да се храни и отпада, а хемоглобинът й пада драстично.

„Всеки ден носих до болницата вода и храна, те не й даваха нищо.“, спомня си Тодор. В крайна сметка, след 16 дни лечение, жената е изписана от болницата в изключително тежко състояние. „Носихме я с одеяло“, разказа съпругът й. „А това е стандартна операция, повечето хора вървят и се възстановяват само за 4,5 дни“, обяснява още той през сълзи.

Тогава започват и мъките. При свалянето на конците се вижда, че раната е отворена, а месото е започнало да гние. Мъжът вика хирург у дома, но той само е прегледал жената, отказвайки да я лекува.

„Виках сестра, лекари, платих и на частна линейка. в онзи миг бяхме оставени сами на света.“, плаче човекът и допълва, че в опит да спаси съпругата си е дал всичките си спестявания, 20 хиляди лева. За съжаление, без успех, Недялка умира от усложнения и вътрешен кръвоизлив след 5 месеца лечение.

Човекът е обезверен. Той не спира да плаче и не вижда смисъл да съди болницата, защото това няма да върне съпругата му, негов единствен другар в живота.

„Просто се надявам да помогна на други хора, които ще се лекуват в болницата“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ