Златни деца, златна България: Млади български плувци обраха медалите на Международен шампионат

334534896_230010086077870_683745719601751088_n

Радостна вест за община Симитли. Плувци от общината се показаха ослепително на Международния шампионат по плуване „ Пирин “ – Благоевград, където премериха сили със стотици участници от страната и чужбина, предава Struma.com.

Плувната вяра от кв. Ораново – Димитър Докузов съумя да завоюва 4 златни медала в самостоятелни дисциплини: 200 метра свободен жанр, 400 метра свободен жанр, 800 метра свободен жанр и 100 метра свободен стил; два златни медала в щафета: 4х50 метра свободен жанр в тим с Атанасов, Зашев и Марков и 4х50 метра съчетано в тим с Атанасов, Зашев и Марков. С триумфите си, Димитър бе отличен и за най-хубав играч в неговата възрастова група.

Страхотно показване в шампионата съумя да направи и Гергана Докузова от кв. Ораново, която си заслужи златен орден на 50 метра свободен жанр, сребърен орден на 200 метра свободен жанр, бронзов орден на 100 метра свободен жанр и два сребърни медала в щафета.

Макар и „ излязла “ от форма, заради здравословни аргументи, плувната вяра, родом от село Крупник – Марина Лазарова, също съумя да вземе впечатляващо присъединяване в конкуренцията. Тя съумя да завоюва сребърен орден на 50 метра тил и два сребърни медала в
Абитуриентски мъжки костюми
щафети 4х50 метра свободен жанр и 4х50 метра съчетано дружно с Гергана Докузова, Кръстева и Димитрова.

Отлично показване в шампионата взе и Деа Иванова, която съумя да стане първа в групата на 100 метра кроул.

На трибуните, с цел да поддържа младите състезатели от община Симитли, бе и ръководителят на Общински Съвет – гр. Симитли Вилимир Александров, който след надпреварата персонално се срещна с децата и техните родители, с цел да ги поздрави за триумфите.

Надпреварата се организира на 4 и 5 март в Благоевград, а нейни уредници са плувен клуб „ Пирин “ – Благоевград със съдействието на БФПС.

Поздравления за нашите деца и техните треньори – Валентина Атанасова и Спас Борисов! Желаем им здраве и от ден на ден триумфи!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ