Хампарцумян за сайта с цените на храните: Полезен е само за създателите му, изкараха някой лев

левон хампарцумян

Невъзможно е с административни мерки да се контролира пазарът, това дори и в Китай не може да се случи. Това са популистки опити на властта да покаже загриженост за народа. Мнението изрази в ефира на NOVA банкерът Левон Хампарцумян.

По думите му представеният вчера от служебната власт сайт за проследяване на цените на основните хранителни продукти е било безсмилено действие.

Сайтът ще е най-полезен за тези, които са направили сайта, защото ще вземат някой лев. Може и за някой студент, който трябва да пише курсова работа за цените на пазара, коментира Хампарцумян.

По думите му хората не искат такива сайтове, ефективен пазар, който да предлага качествена храна.

Банкерът също така прогнозира, че цените на плодовете и зеленчуците ще тръгнат естествено надолу, когато им дойде сезонът.

На въпрос дали трябва да се вдигат данъците, Левон Хампарцумяна заяви, че това не трябва да се прави, а просто усилията да се насочат към един по-консервативен бюджет и по-ефективна държавна администрация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ