Делото с Местан удари на камък. Той проговори: Състоянието ми не позволява да се явя в заседание

лютви местан

„Състоянието ми не позволява да участвам в съдебно заседание“, Това написа в уведомление до окръжния съд на Кърджали бившият политик Лютви Местан, който е един от обвиняемите за катастрофата край момчилградското село Загорско, при която загина 6-месечно бебе, пише 24 часа. Като доказателство екслидерът на ДОСТ беше приложил медицински документ, удостоверяващ здравословното му състояние, който беше подписан от трима лекари. При предишното заседание по делото, което се проведе на 21 февруари, стана ясно, че два дни по-рано Лютви Местан е получил инсулт. Съдът насрочи нова дата за гледане на делото – 2 май.

Съдебната сага за пътното произшествие продължава вече почти 4 години. Катастрофата стана на 14 април 2019 година. При опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния път за ГКПП „Маказа“ последва удар с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока Кирково. При инцидента загина 6-месечно бебе, дете на шофьора на „БМВ“-то Юсеин Ахмед, който също е обвиняем по делото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ