Областният управител на Софийска област: Не можем да си позволим българите да загиват като мухи!

Илиан Тодоров

Не можем да си позволим българите да загиват като мухи. Не е само състоянието на пътищата, но караме и лошо. В крайна сметка лошите пътища допринасят за подобни инциденти.

Това заяви днес по време на пресконференция областният управител на Софийска област Илиан Тодоров след трагедията край Своге.

По думите му има пътища, които са в трагично състояние. Пример за това е участъкът до село Елешница.

„Там е все едно е имало бомбандировки в продължение на един месец и това се нарича републикански път. Там могат да станат толкова катастрофи, толкова жертви могат да бъдат взети. Няма решение – няма реални действия“, обясни още той.

Според Тодоров 10% от републиканската пътна мрежа е разположена на територията на Софийска област. В същото време АПИ отделя 1% от бюджета си за ремонт на 10% от пътищата.

„АПИ е длъжна със заповед на Бойко Борисов да дава отчет на всяко тримесечие. Досега е трябвало да ми дадат 4  отчета, те са ми дали 1. Просто нарушават заповеди. В крайна сметка ние не можем да си позволим българите да загиват като мухи по пътищата заради мързела на някои бивши държавни чиновници. Областният управител не може да осъществи контрол на ремонта на този път край Своге, тъй като законът не му дава това право“, обясни още той.

Ремонт на трагичния участък е правен 2012 – 2014 г. Тогава Илиан Тодоров е бил народен представител от Атака и не е бил областен управител.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ