От ПП-ДБ проговориха след изборите, признаха за голяма болка: Беше важно да сме първи!

манол пейков

В „Денят започва“ Манол Пейков от ПП-ДБ коментира, че не отчита резултата на коалицията като добър, защото е било важно да влязат в 49-ия парламент като първа политическа сила.

Той вече е бил депутат от ДБ в два от кратките минали парламента, а в 49-ото Народно събрание влиза с преференции, избран от листата на коалицията, обяви и че ще се бори за кметското място в Пловдив през октомври.

При 100% обработени протоколи в РИК коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ заема второ място с 24.54% – с близо две на сто след първата политическа сила ГЕРБ-СДС.

Манол Пейков коментира още, че се надява този път да има по-дълго работещ парламент, стабилно правителство и работещи парламентарни комисии.

„В Пловдив резултатите са добри, както и в София, и в Русе печелим. Печелим повечето мандати от страната, като изключим вота от Турция.

За жалост общият ни национален вот не достатъчно висок. Може дълго да дискутираме причините, може би всички се досещат какви бяха те, но аз не го отчитам като добър резултат, защото беше важно да влезем като първа политическа сила“, каза той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ