Не бъркайте с пръст в тези две рани на ЦСКА, които костваха 4 купи и титли! Сега е друго…

7 Dni Bulgaria04.04.2023
payimage-575251

ЦСКА  излиза днес срещу Черно море в първото от три поредни домакинства, които определят не само настоящето, но и до голяма степен близкото бъдеще на „червените“. Следват мачове на „Армията“ първо с Левски, а после и с Лудогорец.
При неуспех в първия сблъсък с „моряците“ няма да е толкова важно изпускането на Купата и на евентуален дубъл от страна на ЦСКА, колкото този резултат ще бъде важен за цялостната психологическа нагласа и тонус в клуба. Евентуалното поражение ще ампутира прекрасното настроение, което доминира съблекалнята в момента и се усеща между играчите и треньорското ръководство.

Подобни отношения и зависимости между Купа и първенство вече блокираха на два пъти ЦСКА в похода му към титлата. За последно това се случи през пролетта на 2019 година, когато „червените“ сензационно отпаднаха от Ботев Пловдив. Първата среща в Пловдив завърши 3:2 за „канарчетата“, а в реванша „армейците“ водеха със същия резултат срещу деветима от Ботев и чакаха продълженията, за да екзекутират съперника си. Тогава обаче защитникът Кристиан Димитров вкара сензационно след корнер за 3:3 и изхвърли „армейците“. ЦСКАне преживя този шок и падна с 0:2 от същия съперник и в първенството три дни по-късно, което сериозно редуцира шансовете в битката за титлата с Лудогорец.

Година по-рано „червените“ драматично изпуснаха така необходимата им точка в мача с Лудогорец, въпреки че водеха с 2:1 пет минути преди края. С голове на Шверчок и Кешерю разградчани обърнаха до 3:2 не само мача, но и битката за титлата. Три дни по-късно силният, но сломен тим на ЦСКА падна с 0:2 от Левски за Купата, а реваншът, завършил 2:2, остана само за протокола.

Успех срещу Черно море за Купата днес и после срещу Славия за първенство ще вкара „армейците“ в топ настроение и за домакинствата на Левски и Лудогорец в първенството. Шестте точки там до голяма степен ще гарантират протоколността на последвалия шампионски поток./ „Мач Телеграф“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ