Премиерът Донев размаха пръст срещу партиите: Ако скоро няма правителство, до края на април ще…

гълъб донев

Министерството на финансите подготвя проектобюджета за 2023 г., който съгласно удължителния Закон за бюджета, МС трябва да внесе до края на април. В случай, че към този момент преговорите за съставяне на правителство все още продължават, ще изпълним и тази наша отговорност. Това заяви премиерът Гълъб Донев при откриването на първото редовно заседание на Министерския съвет след изборите.

Министър-председателят каза още, че след конституирането на новото Народно събрание служебната власт ще представи и редица ключови законопроекти, свързани с овладяването на финансовите и икономически проблеми. „Сред тях са и законопроектите, от които зависят реформите, заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост”, поясни Донев.

„Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени, включително и заради прибързани и необмислени промени в изборното законодателство, отново се справихме с нашата част от отговорността за подготовката и провеждането на предсрочния парламентарен вот“, коментира още министър-председателят. И допълни, че България ще има действащо, макар и служебно правителство, докато се изясни дали ще бъде съставено редовно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ