Политолог атакува Радев: Служебният кабинет ще ликвидира партиите една по една. Под натиск е…

калоян методиев

Става въпрос за политически инженеринг и изкуствено разбиване на политическата система. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ политологът Калоян Методиев по повод политическата криза в България и ходовете на президента Румен Радев и назнченото от него служебно правителство.

Има цяло ветрило от проекти, намеси и действия по повод разбиването на партийната система у нас, създаване на траен хаос в държавата, узурпация на власт и поредния опит след изборите да се намеси в създаването на власт с идеята служебният кабинет да остане. В президентството има паника, че може да се състави редовно правителство, което да прекрати обръчите от фирми, да прекрати съществуването на служебното правителство и да разследва извършените в последните девет месеца безобразия, заяви той.

По думите му цялата партийна система е подложена на натиск от президентството.

В тези действия има синхрон между президентстката институция и „Възраждане“, има един бонтон, който е притеснителен за държавата. Ако сега не се направи правителство, държавата ще бъде хвърлена в още по-голям хаос. Партиите трябва да се съберат и да намерят общите точки помежду си. Президентът е човекът с бухалката, а не този, който действа като обединител, подчерта Методиев.

Служебният кабинет трябва да се премахне, защото той ще ликвидира партиите една по една. Заплашени са демокрацията, редът и икономиката ни. Търси се налагане на президентски модел, добави той.

Узурпацията на власт взема застрашителни размери. Имаме изкривяване на политическата система в България и ако не се вземат мерки, ще хвърлим страната в още по-голям хаос. Моят апел към държавните мъже и партийни лидери е – пред голямата опасност трябва да се обединят всички, каза още политическият анализатор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ