Киро и Асен бесни на Нова, днес навряха в ефир празните им глави в празните им торби

7 Dni Bulgaria06.04.2023
5

По време на брифинг в сряда лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че ще поканят на разговори „абсолютно всички партии, които българският народ изпрати в парламента“.  Но готови ли са политическите сили на компромиси в името на редовен кабинет?

За първи път от 2021 г. Борисов постави условието, че ако няма стабилно мнозинство, няма да има разговори за актуализацията на бюджета. Това коментира пред Нова телевизия политологът Татяна Буруджиева.

Тя коментира и предизборната кампания на ПП-ДБ: „Моите наблюдения и информация на терен е, че ДБ правеше кампания и се опитваше да направи нещо, включително слагаше в торбичките рекламни материали – да има нещо да дадат на хората, докато ПП така и не разбраха защо не може да подаряваш една празна торбичка и какъв символ е това“. Тя прогнозира, че ще се засили усещането, че двете формации трябва да продължат да се развиват самостоятелно.

„А това ще се притиска от приближаващите местни избори. Много е тежка ситуацията там на отношения вътре в коалицията и на възможността да изграждат някакви отношения по места“, посочи Буруджиева.

Според нея, ПП и ДБ са изпуснали момента за постигане на компромиси с ГЕРБ, който е бил след предишните избори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ