Майката на Куката замазва гаврата: В Тик Ток всичко е разрешено! Излъчват много по-скандални неща

емили

„Не е имало принуда, момчето е искало да стане известен и никой не е знаел, че има специални образователни потребности”. Това категорично заявиха родителите на Тодор Чалъков- Тошо Куката по повод скандалния клип, който бе разпространен в социалните мрежи вчера.

На видеото се вижда как Емили Тротинетката води на повод момче, което лази и лае, провикват му „дай лапа” и „дръж”, след което хвърля празна чаша, която момчето да догони и да им я донесе – точно като куче. Същото действие извършва и Чеченеца, а в тяхната компания е и Тошо Куката, който по думите на Емили е измислил сценария. По-късно стана ясно, че момчето, влязло в ролята на куче е със специални потребности.

Майката на инфлуенсъра е психолог и си обяснява случващото се с нова мода в социалните мрежи, която идва от Запада.

„В Тик Ток всичко е разрешено, постоянно се излъчват много по-скандални неща. Това момче в никакъв случай не е заплашвано, а Тошо не е имал пряко участие в случващото се, стоял е отстрани”, коментира майка му – Таня Чалъкова пред TrafficNews.

Според нея няма още категорична информация, че момчето наистина е болно, но и да е така – синът й не е знаел. Момчето е работило доскоро на бензиностанция на Пещерско шосе и сам е проявил желание да участва в клиповете на Тошо Куката и Чеченеца, по думите на Чалъкова „се е молил да бъде известен”.

Преди седмица тримата заедно са снимали друг видеоклип за реклама на верига за бързо хранене в Смирненски.

„На мен също не ми харесва, това което видях, не считам, че това е шоу, това е една лоша и грозна постъпка, но това са млади хора, които все още не са го обмислили добре , тъй като нямат нужния житейски опит. Не съм съгласен, но категорично не е имало принуда. Ако някой иска да накара някой насила да прави нещо, щеше ли това да се случи на обществено място с толкова много хора? Това, което ние със съпругата ми искаме да кажем истината, а не да я изопачим, че този млад мъж е искал да бъде покрай тях за да бъде известен, за принуда и дума не може да става въпрос”, заяви бащата на Тошо Куката – Огнян Чалъков.

Към този час Тодор Чалъков все още е във Второ РУ.

Свързаха се и адвоката на Чеченеца и Тошо Куката Стефан Паров, който бе категоричен, че никой не е принуждавал момчето от видеото, да влиза в ролята на куче, а той сам е изявил желание.

„Вчера ме потърсиха родителите на Тодор Чалъков и приятелката на Петко Чеченеца във връзка със случилото се през изминалия ден. Установих нещо, което за мен е нередно. И двамата бяха отведени в Криминална полиция и във Второ районно. Оказва се, че в Криминална никой не е работил с тях, каква е била тогава причината да бъдат буквално „размятани” от едното място в другото, като някакви престъпници”, коментира Паров.

Според него наличието на висок обществен интерес е провокирало безпричинното преместване от едната сграда в друга, тъй като никой не е работил с тях в криминална.

Това, което ми разказаха, е че просто са ги преместили от едната сграда в другата, колкото да ги наснимат медиите. Когато са отишли в Криминална полиция, са стояли няколко часа и никой не е работил с тях. Единственото, което се случи вчера е да им снемат обяснения във Второ РПУ. Те не са обвиняеми. Те още не са разпитали „пострадалото” дете, бързат да ги задържат, а нямат доказателства”, коментира той.

Относно съдържанието на клипа и твърденията, че момчето има някаква форма на умствена изостаналост, адвокатът коментира, че въпросното момче работи в бензиностанция и, ако има наличие на някакъв проблем, то никой не би го наел на работа.

„Той няма отклонения. Всеки може да изнесе някаква информация, но трябва да се провери достоверността й. Момчето само ги е потърсило, искал е да стане известен. Сам е поискал и да бъде куче. Категорично е нямало принуда”, заяви Паров.

Милен Стаматов – мъжът, разпространил видеото в мрежите коментира, че главният участник в клипа е бил принуден да бъде заснет.

„В момента, в който Денислав излиза от тях, той е с ясна представа къде отива, доколкото може да се каже, и какво точно ще се случи. Бил е заплашван”, твърди Стаматов.

Мъж на име Стоян е колега на малтретираното момче. Двамата работели във верига за бързо хранене. Чрез него Куката и Чеченеца се свързват със самия Денислав. Той сам предложил на инфлуенсърите да го вземе със себе си, твърди той.

Милен Стаматов сам открил телефонните номера на родителите на сниманото момче и се свързал с тях. Те били в шок. Стаматов останал разочарован от реакциите на посетителите на мола. Никой не се притекъл на помощ, но снимали с телефоните си.

След разпространението на скандалния клип от Районна прокуратура-Пловдив се самосезираха. Образувано е досъдебно производство за извършени хулигански действия спрямо момчето със специални образователни потребности, съобщават от прокуратурата. Според излъчения материал това се е случило на публично място в търговски обект в Пловдив, а кадрите са били разпространени в социалните мрежи.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на разпит със заснетите във видеоклипа лица, за установяване на тяхната самоличност и тази на момчето, както и дали по отношение на него е била прилагана принуда. Изясняват се причините за извършване на деянието. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ