„И аз горях! Тръгнах да си късам дрехите“: Автомобили, складове и халета изгоряха в Бургас

пожар

Огънят, който избухна вчера в индустриалната зона в Бургас, е причинен от избухнала газова горелка при ремонт на автомобил. Щетите са за стотици хиляди лева. Изгорели са автомобили и мотори, както и съседни складове.

Продължава огледът на мястото на големия пожар. Огънят тръгва от хале, където се извършва ремонт на част от автомобил. Досега щетите са изчислени за над 100 хил. лв. Пламъците тръгват, когато 42-годишен бургазлия прави ремонт на личния си автомобил, предава Bulgaria On Air.

При използване на газова горелка се възпламенил флакон с дълбокопроникваща смазка, който избухва. За секунди огънят обхваща цялото помещение. Наемателят на халето Яни Котаков се опитва сам да потуши пламъците. Ръцете му обгарят.

„И аз горях! Тръгнах да си късам дрехите, защото нямаше накъде. Пет-шест автомобила, 15-20 мотора. Щетите са огромни, само при мен са за над 100 000“, споделя той.

На четирима обгазени работници е оказана помощ на място. Те са бързали да спасят горящите автомобили. Пожарът е изпепелил и съседни халета. Огънят е потушен от 7 екипа на пожарната в Бургас. Разпитани са част от наемателите на обгорелите помещения.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ