Младо момиче изравни със земята ПП/ДБ: На въпроси към тях, получих заучени фрази и увъртане

пп дб

Младо момиче от Велико Търново разказва във видео, споделено в страницата й в социалната мрежа, за разговорите си с Христо Иванов и представители на ДБ и ПП по време на предизборната кампания.

Детелина Патрушева, доброволец във фондациите „Въздигане“ и „Исторически парк“, отива на митинг-събитие на новата коалиция, за да попита неща, които я интересуват като гражданин на България. В замяна получава „заучени фрази, кухи обяснения и недомлъвки“ (цитираните определения са по нейни думи).

„Казаното от представители на ДБ и ПП ще обобщя като повтаряне на заучени фрази без конкретика. Ето как разсъждават те: „България е НАТО, ние сме НАТО. Ако искаме да бъдем защитени, трябва да следваме това, което ни кажат“.

След дискусията с тях още повече затвърдих позицията си защо България не трябва да бъде замесена във войната между САЩ и Русия“, споделя младото момиче.

„Искам да продължа обучението си в България. Искам да живея на едно процъфтяващо място. Аз не смятам, че България в този момент може да бъде самостоятелна. Но затова не са виновни политиците, а ние като народ – нашето ниско самочувствие и куп проблеми, които сами си правим“, обяснява тя и продължава:

„Обаче има едно „но“: Ако САЩ ръководят нас, то защо да им пука за нашите традиции, народ, за нашето самосъхранение? Вижте какво се случва сега – Русия и САЩ воюват и кой страда – украинците“.

„И защо мислите, че на някои му пука за нас, пита риторично тя и продължава: Ние имаме толкова много проблеми – икономика, туризъм, болни деца – здравеопазване. А сме тръгнали да се включваме във войната – да пращаме оръжия, да налагаме санкции. Защо да вярваме на някого, че ще ни защити, мислите ли, че на някого му пука за нас? Защо да правим това, което ни казва НАТО? Има една приказка: „Ако някой ти каже да скочиш от моста, ти ще скочиш ли“ – Ами, не! Трябва ли да скачаме от моста като мишки, вместо да се изпратим като народ – осъзнат какво иска и какво прави. Нека вземем хубавото от другите страни и да го приложим у нас, а не да влизаме в чужди войни“.

„От разговора си с хора на ДБ и ПП не получих нито един отговор на въпросите си. Разочарована съм!“, отбелязва тя.

„На 23 април излизам на протест за мир и неутралитет“, заявява Детелина Патрушева. „Не искам да бъдем въвлечени във войната“, категорична е тя.

Младото момиче призовава всички свои съмишленици да направят същото, за да покажат своята позиция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ