Жена откри камъни във вафла: Приличаха на чакъл! Локумът ли се е търкалял някъде?!

вафла

Жена от София си купи от квартален магазин в столицата локумена вафла, но при отхапването ѝ открива, че освен локум в лакомството има и камъни. Шокиращо е това нещо, коментира водещият на „Тази сутрин“ по бТВ Златимир Йочев.

„Уви, след няколко хапки усетих, че нещо започва да хрущи. Погледнах и видях камъчета, които приличат на чакъл. Това доста ме притесни и веднага се върнах до магазина. Запазих вафлата и се свързах с Комисията за защита на потребителите, писах и на фирмата дистрибутор, чието име е изписано навсякъде по опаковката. На следващия ден те обещаха да се свържат с фирмата, направила вафлата. Предоставих им партидния номер и очаквам някаква реакция“, разказа пред бТВ Михаела Спиридонова.

„Вафлата беше запечатана и е в срок на годност. Доста мислих. Не мога да си обясня дали нещо е попаднало вътре или локумът се е търкалял някъде. Има липса на качествен контрол, което е недопустимо“, коментира тя.

„От магазина реагираха веднага, взеха снимките, които бях направила. Казаха, че когато дойде човекът, който им докарва тези вафли, ще му предоставят информацията. Все още нямам отговор от Агенцията по безопасност на храните. Голяма късметлийка съм, че не успях да се нараня, защото не отхапах силно“, сподела жената.

От БАБХ са поели сигнала и ще извършат проверка на фирмата производител, за да стане ясно как са попаднали малки камъчета в локумена вафла.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ