НАГЛОСТ! Изродът, убил прекрасната Криси, реве в съда. Искал вкъщи, при мама: Моля само за това

калоян каймакчийски

Делото за убийството на 32-годишната Кристина се гледа в Софийския апелативен съд. Калоян Каймакчийски поиска по-лека мярка – домашен арест.

Той е обвинен, че е застрелял бившата си приятелка. По данни на прокуратурата мъжът е използвал личното оръжие на настоящата си приятелка, която е военнослужещ.

Според адвоката на Каймакчийски – Илиан Гергененов, обвиняемият има постоянен и установен адрес и трайна трудова заетост – специалист оперативно проектиране на мрежата. Той не е осъждан, а реабилитиран по право, също така мъжът не се е укривал, а е съдействал е на полицията, предава Блиц.

Защитата твърди, че ако Калоян бъде пуснат под домашен арест, той ще отиде при майка си, която е кметски наместник, в село Черньово до Ихтиман.

“Единствено моля за по-лека мярка. Само това искам. Или домашен арест, или мярка, която е различна от задържане под стража. Само това искам – да не бъда задържан под стража“, заяви Калоян под съда.

Точно преди седмица тялото на Кристина Благоева беше намерено в багажник на автомобил с две огнестрелни рани. Ден по-късно бившият ѝ интимен приятел беше задържан и обвинен за убийството ѝ.

Прокуратурата твърди, че на 3 април Калоян Каймакчийски умишлено стрелял по Кристина Благоева, като произвел два изстрела с огнестрелно оръжие, използвайки пистолет „Макаров“.

Преди дни стана ясно, че Калоян е заплашвал преди години друга своя бивша приятелка – с думите “С какво предпочиташ да те убия? Защо не ме улесниш и не се самоубиеш“.

През 2016 г. е получил условна присъда за тези заплахи за убийство, както и за палеж на автомобил. Към онзи момент мъжът е бил с чисто съдебно минало.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ