Огромна трагедия! Инсулт погуби блестящият юрист и съдия Николай Гемеджиев, едва навършил 51г.

168145113137658

Съдия Николай Гемеджиев от наказателната колегия на Районния съд в Бургас е починал снощи – на Велики Четвъртък, съобщи майка му Елена Гемеджиева.

Магистратът ни напусна твърде млад – едва навършил 51 години. В последните месеци той бе в дома си, след като през септември получи инсулт. Почти никой, с изключение на близките му, обаче не знаеше, че се бори с тежко заболяване, предава Флагман.

Колегите му от РС Бургас са шокирани от вестта, защото го очакваха скоро да се възстанови и да се върне обратно в съдебна зала, където бе изградил авторитет на справедлив съдия и блестящ ерудит. Съдебните му актове бяха безупречни, а самият той бе авторитет, който не оставяше съмнения с решенията си в нито една от страните.

Николай Гемеджиев е роден 29 януари 1972 година в Тутракан. Завършил е Езиковата гимназия „Пейо Яворов“ с отличие и до днес е гордост за училището си.

Владееше три езика – руски, английски и френски. Дипломира се с „Право“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“, а магистратската му кариера започва от РС Тутракан през 2001 година. От 2003 до 2016 година бе част от РС-Айтос, а след това се премести в Бургас. Въпреки че бе с ранг на съдия от Апелативния съд, той продължи да правораздава в Районния съд на Бургас, където гледаше част от най-сложните дела.

Николай Гемеджиев има две прекрасни момченца-близнаци в тийнейджърска възраст.

Погребението му ще бъде в родния Тутракан, в събота от 12 часа, уточни майка му Елена Гемеджиева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ