Тошко Йорданов: ДеБъ прецакаха Промяната на вота с тази мръсна игра! ИТН ще сме тоягата

пп дб

„Има такъв народ“ не влизат в играта за съставяне на правителство. ГЕРБ може да направи правителство с ДПС и БСП, ние не сме им нужни. ИТН не е партията, която държи ключът за следващо управление. Това заяви депутатът от партията на Слави Трифонов – Тошко Йорданов пред БНТ.

Партията на Слави Трифонов се закани да разобличават лъжите и лицемерието на партиите за кражби, както и че ще бъдат очите, ушите и гласът на народа. ИТН ще бъдат тоягата на народа вътре в парламента, изрази се метафорично Тошко Йорданов.

Той сравни още моделът на ГЕРБ с този на „Продължаваме промяната“, още когато ИТН били в четворната коалиция. „Ако не бяхме свалили това правителство, щеше да стане моделът „ПП“, посочи Йорданов.

Той не знае дали върви някакво договаряне между ГЕРБ и ПП. По-правилно е да има управление, защото ще изтървем всякакви срокове по Плана за възстановяване и устойчивост, трябва да се приеме нов държавен бюджет. Ако махнем всякакви партийни пристрастия е добре да има управление, което да носи отговорност, настоя депутатът.

По думите му поведението на останалите депутатите в парламента да не изберат председател на Народното събрание е безотговорно поведение, нагло и глупаво. Класическа форма на политическо лицемерие е да не можем да изберем председател на Народното събрание, оцени Йорданов.

Той изтъкна, че предложението на Асен Василев за ротационен председател на Народното събрание е противоконституционно и глупаво. От „Продължаваме промяната“ Конституцията я разбират като подпирателна книжка за клатеща маса, заяде се Тошко Йорданов с бившите си коалиционни партньори в правителството на Кирил Петков.

Още преди изборите, заявихме, че ще работим в 49-то Народно събрание ще работим конструктивно. Правилното поведение на една партия е да бъде практична и не толкова идеологически скопена, а разсъждаваща това, което е полезно за страната, коментира Йорданов.

Той с насмях коментира, че ИТН били патерица на определени политически сили, като даде пример, че партията на Слави Трифонов била оприличавана и като патерица на „Продължаваме промяната“.

Според него Кирил Петков и Асен Василев не могат да си представят да не са министри под някаква форма в следващ кабинет. „Кирил Петков и Асен Василев не са морален компас на каквото и да било. Бойко Борисов явно си е научил урока да не се бута навсякъде“, обобщи Йорданов. Той защити лидера си Слави Трифонов, че не взима еднолични решения.

Депутатът от ИТН не смята, че президентът Румен Радев е виновен, че партиите не могат да се разберат помежду си. Партиите в парламента изпълняват функциите си, държавният глава не може да си направи служебно правителство самостоятелно.

Тошко Йорданов оцени още, че изборите на 2 април не са били най-честните в историята.

„Демократична България увеличиха броя депутати чрез преференции. Да си го кажем, че те по този начин най-приятелски прецакаха своите партньори от „Продължаваме промяната“. Преференцията е начин за купуване и контролиране на гласове. Това не е демократичен подход, стават депутати с 200 или 300 преференции при по-ниска избирателна активност.

„Демократична България са майстори на тази мръсна игра и сега го отнесоха колегите им от „Продължаваме промяната“. Ако бяха две отделни партии, не знам какви резултати щяха да имат, но нямаше да са такива“, категоричен бе Тошко Йорданов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ