На крачка от свободата!? Експолицаят Караджов, гръмнал родителите си, ще пледира „невинен“ за трети път

венцислав караджов

Делото срещу експолицая Венцислав Караджов започва отначало в Апелативния съд. То е насрочено за първия работен ден след Великден До трето разглеждане се стигна след като ВКС отмени решението на апелативните магистрати, с което се потвърждава доживотната присъда на бившия полицай. Мотивите за рестарт са, че съдът в града под тепетата не е направил нужния анализ на всички доказателства по делото, както и че не се е аргументирал подробно по посока на възраженията на адвокатката му Зоя Тошкова.

„Не се отмени присъдата на Окръжен съд, а се отмени решението на Апелативен съд, който я потвърди. Сега за трети път ще се гледа делото от Апелативен съд“, обясни наскоро пред „Марица“ адв. Зоя Тошкова. ВКС пусна Караджов под „Домашен арест“.

Окръжната прокуратура в Пловдив иска доживотен затвор без замяна за бившия полицай, а адвокатката му ще настоява за отмяна на присъдата и обявяването му за невинен.

Караджов бе признат за виновен за това, че на 15 Май 2016 г. е гръмнал родителите си в жилището им в кв. „Смирненски“. Мотивът за бруталното убийство, според обвинението, била къщата, за която бившият полицай водил дело срещу родителите си. Тъй като го изгубил, се решил на крайната стъпка. Според обвинението ги застрелял с пистолет „Макаров“ с общо 8 патрона. но оръжието така и не беше открито.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ