Евродепутат попиля „Добрите сили“: Те са градска левица! Две години тормозят държавата с шантави теории

александър йорданов

Това предложение на Асен Василев, е глупаво. Аз го нарекох шантаво. Такова нещо няма в никоя държава в Европа. Така евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Александър Йорданов коментира по БНТ екстравагантната идея на съпредседателя на ПП, постът председател на 49-ия парламент, да е подложен на ротация и да се сменя на всеки два месеца.

“В ЕП е нещо съвсем различно. Там са представени 27 държави. Принципът на ротиране там предполага, че парламентът е стабилен пет години. Тук парадоксът е, че нашите политици говорят, че парламентът щял да изкара четири-пет месеца“, обясни Александър Йорданов.

„Това е една абсурдна идея, граничеща с шантавостта. Препоръчвам още днес да се откажат от тази идея“, обърна се Йорданов към Асен Василев.

„Всичко това води до дестабилизация на държавата“, отсече Йорданов. Отношението към Бойко Борисов не може да се формира от генерал Атанасов. То се формира от българските граждани, коментира още той.

„Всички, които говореха срещу Борисов, гледах по телевизията, че се натискат да се снимат с Борисов, да говорят с Борисов. Какво означава това? Че това са политически лицемери“, отчете още бившият заместник-парламентарен шеф.

Йорданов нарече ПП и ДБ неокомунисти. Говоренето им имало да цел разруши всякакви нормални устои. „Демократите говорят обрано, културно“, посочи той.

„По-скоро става дума за градска левица, но левица извън БСП. Това са леви хора. Две години тормозят държавата с такива шантави теории. Благодарения на тяхното управление, България е в дестабилизация“, анализира още Йорданов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ